Afbeelding

Franz Josef, Wanaka en Queenstown

Hallo allemaal,

Woensdag 14 januari werden we door de eigenaar van het hostel in Hokitika naar het pick-up point voor Franz Josef gebracht, ideaal! Rond het middaguur kwamen we bij het hostel aan wat we geboekt hadden; Glow Worm Cottages. Daar aangekomen vertelden ze ons dat ze overboekt waren, en dat ze ons daarom naar hun zusterhostel Chateau Franz verplaatst hadden en dat dit nog goedkoper voor ons zou uitvallen ook. Dus op naar het hostel, een paar honderd meter verderop. We gingen inchecken en toen begon de receptionist over de prijs, 110 NZD per nacht dus 3 nachten kwam uit op 330 NZD. We keken elkaar met verschrikte ogen aan en vertelden de receptionist dat we dit toch echt niet geboekt hadden. De kamers die we tot dan toe geboekt hadden, zaten allemaal rond de 30 dollar pp per nacht en dat was deze keer niet anders geweest. Gelukkig hadden we een bevestigingsmail van onze boeking waarin stond dat we een kamer voor 64 dollar per nacht hadden geboekt. Blijkbaar zat er ergens een fout in het online boekingssysteem waardoor het fout was gegaan, maar aangezien ze verder geen plaats vrij hadden behalve de motel-unit van 110 dollar, mochten wij daar slapen voor de prijs die in onze bevestigingsmail stond! Een mooie ruime kamer met tv, koelkast, douche en toilet, wat een luxe! ’s Middags zijn we naar de Franz Josef gletsjer gelopen. Er stond een bord met foto’s van de gletsjer in 2008 en 2012 waarop je kon zien dat er een heel groot deel van de gletsjer verdwenen was. En vanaf 2012 tot nu was er net zoveel verdwenen waardoor er niet veel meer van de gletsjer over was… De volgende dag is Teun ’s ochtends vroeg vertrokken om de Alex Knob track te lopen. Op de top was het vrij mistig maar Teun heeft toch nog een mooi uitzicht gehad van de omgeving en de gletsjer. Rianne sliep weer lekker uit en is daarna een boek gaan lezen. Op het einde van de middag, toen Teun weer terug was, begon het te regenen. De dag erna bleef het de hele dag regenen, waardoor we niet veel gedaan hebben. Wat waren we blij met onze ruime kamer op zo’n regenachtige dag, haha.

17 januari gingen we naar Wanaka, onderweg stopten we bij het spiegelmeer. De twee hoogste bergen van Nieuw Zeeland reflecteren daar in het water, mount Cook en mount Tasman. De buschauffeur had gezegd dat we naar een uitkijkpunt konden lopen en dan weer terug moesten, maar dat we niet helemaal om het meer konden lopen omdat het maar een stop van een uur was. Wij hadden gezien dat het rondje om het meer 4,5 km was, dus eigenwijs dat wij zijn hebben we wel het rondje om het meer gelopen en we waren ruim op tijd terug. Helaas hingen er wolken voor de bergen waardoor de weerspiegeling minder mooi was. Aan het einde van de middag kwamen we aan in Wanaka, en gingen we naar het hostel Wanaka Bakpaka. De volgende ochtend begon Teun om 5.00 uur (!!) aan de Roy’s Peak wandeling. Het uitzicht vanaf Roy’s Peak was geweldig, de zonsopkomst was erg mooi om te zien en superhelder weer zodat je veel kon zien. Aan het einde van de ochtend was Teun weer terug en hebben we beide gekeken naar de triathlon die in Wanaka gehouden werd. ’s Middags zijn we naar het park gegaan en hebben we frisbeegolf gespeeld. Heel wat anders dan boerengolf, maar erg leuk met flinke wind, heuvels en bomen die in de weg staan haha. ’s Avonds wouden we naar de bioscoop, we hadden namelijk gehoord dat die heel anders was dan een normale bios; je zit bijvoorbeeld op banken in plaats van op stoelen. Toen we kaartjes wouden kopen kregen we te horen dat de film uitverkocht was, helaas! De volgende dag was het regenachtig weer. We besloten daarom om naar Puzzling World te gaan, een soort museum met een groot doolhof en vele optische illusies. Er was ook een kamer die zo gevormd was dat je in de linkerhoek heel groot leek, en in de rechterhoek juist erg klein. Leuk om een keer te zien.

20 januari vertrokken we naar Queenstown. Hier zouden we gaan bungyjumpen, eindelijk!! ’s Middags snel onze spullen bij het hostel Deco Backpackers gedropt en naar het pick-up point gelopen, het is namelijk nog een stukje rijden. Ons gewicht werd echt letterlijk gedriedubbelcheckt zodat er niets fout zou gaan. We werden met een kabelbaan naar het springplatform gebracht. We konden eerst nog een aantal mensen zien springen en daarna was Teun aan de beurt. Voeten bij elkaar gebonden, naar het ‘springplankje’ waggelen en hoppa, daar ging Teun al! Teun was blij dat hij er vanaf was en het zal nooit een hobby van hem worden 😉 Vlak daarna mocht Rianne ook, gaaaaaf! Ze zou het zo weer doen! Na afloop kregen we een heus bungyjump-certificaat en een T-shirt. De volgende ochtend hebben we -moe van het bungyjumpen- uitgeslapen (voor zover dat ging tenminste, de veren van het matras zijn voelbaar…). ’s Middags is Teun de gondola-berg opgelopen en Rianne is met de gondola omhoog gegaan 🙂 Bovenaan was een zeepkist/rodelcircuit waar we beide een ritje gedaan hebben. Daarna hebben we nog een ijsje gegeten waarna we weer naar beneden gingen. De volgende dag heeft Teun de Ben Lomond track gedaan, weer net zo’n indrukwekkend uitzicht als op de Roy’s Peak in Wanaka, je kon heel mooi over Queenstown heen kijken en ook kon je precies het ‘spoor’ van de wandeltocht zien waar je vandaan kwam. Op de top van de berg heeft Teun nog een Franse jongen en een Fins meisje ontmoet. Hij was precies op tijd boven, er waren op dat moment maar drie mensen tegelijk op de top, terwijl er op de terugweg minstens 50 mensen aan de tocht bezig waren. ’s Middags zijn we naar het Park in Queenstown gegaan, hier hebben we ook weer frisbeegolf gespeeld. Vandaag, de laatste volle dag in Queenstown, hebben we weer uitgeslapen. We zijn naar het park gegaan waar Teun gezwommen heeft en Rianne was ondertussen aan het lezen. Aan het einde van de middag hebben we gekeken bij het landen van skydivers. Volgens ons waren het beginners want het deed ons gewoon pijn in de ogen hoe ze met de parachute omgingen, haha.

Morgen vertrekken we weer, we doen eerst een cruise in Milford Sound en daarna blijven we in Te Anau slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.